Friptură de porc la cuptor

30 septembrie 2014   Mese festive

„Nu-i pasăre ca porcu'“, spune o vorbă printre carnivori. Dacă ai astfel de pofticioşi invitaţi la masă, reţeta de mai jos este cea mai bună şi apriciată idee pe care o ai.

Preparare 180’ 6 porţii Dificultate mică

Ingrediente

1 kg pulpă de porc fără os

1/4 cană boabe de muştar

3 căţei usturoi + 2-3 căpăţâni

1 lingură cimbru tocat

1 lingură rozmarin tocat

1 linguriţă sare

piper

ulei

Mod de preparare

Pui toate ingredientele, mai puţin carnea şi căpăţânile întregi de usturoi, într-un blender şi mixezi până obţii o pastă densă. Cu această compoziţie îmbraci pulpa de porc, crestată din loc în loc. O aşezi într-o tavă, o legi cu sfoară şi o acoperi cu o folie de plastic alimentară. O laşi la frigider câteva ore, cel mai bine peste noapte.

Încingi cuptorul.

Dai la o parte plasticul cu care ai acoperit tava şi îl înlocuieşti cu o foaie de copt peste care pui şi folie de aluminiu. Cureţi câteva din straturile de foi care învelesc căpăţânile de usturoi. Tai capetele şi presari ulei, sare şi piper. Le aşezi în tavă.

Bagi pulpa la cuptor şi laşi timp de o oră, apoi dai la o parte foliile şi mai laşi în cuptor încă o jumătate de oră, stropind de 2-3 ori cu grăsimea lăsată în tavă. Scoţi carnea din cuptor şi o laşi să se răcorească. Poţi servi caldă sau rece. Din usturoiul copt poţi prepara o pastă.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe