Friptură de pui cu vin la cuptor

28 decembrie 2016   Mese festive

Carnea de pui se numără printre cele mai fragede şi este în acelaşi timp uşor de preparat. Vinul este secretul acestei fripturi care va primi laude de la musafiri.

De ce ai nevoie pentru friptură de pui la cuptor

6 pulpe de pui

2 cepe

2 linguri unt

2 linguri ulei

400 ml supă de pui

200 ml vin alb

4 cartofi medii

sare

piper

cimbru

Cum se prepară friptura de pui la cuptor

Topeşti untul şi adaugi uleiul. Condimentezi puiul cu sare şi piper, apoi căleşti pulpele pui, tăiate în jumătate, până când se rumenesc uşor pe ambele părţi.

Cureţi cartofii, îi tai în patru şi-i aşezi în tavă împreună cu ceapa tăiată bucăţi. Aşezi deasupra bucăţile de pui, torni grăsimea din tigaie, supa şi vinul. Pui cimbrul şi dai tava la cuptor. Ţii până când scade sosul, iar carnea s-a rumenit.

Sursa http://mongoliankitchen.com/

http://mongoliankitchen.com/

Mai multe