Friptură de raţă, reţeta chinezească

8 martie 2016   Mese festive

În China este cunoscută sub denumirea de raţă Peking, însă nu este deloc greu de preparat. Învaţă cum se prepară friptura de raţă, reţeta chinezească.

De ce ai nevoie pentru friptura de raţă, reţeta chinezească

1 raţă întreagă

4 linguri sos de soia

1 lămâie

3 linguri miere

150 ml vin de orez sau sake

apă

Cum se prepară friptură de raţă, reţeta chinezească

Speli raţa, îndepărtezi grăsimea în exces, şi resturile de pene. Fierbi aproximativ 1 l de apă cu sosul de soia, vinul, mierea şi sucul de la o lămâie. Dai vasul deoparte, introduci raţa şi o ţii 1-2 minute.

O scoţi şi o laşi să se usuce. Pui raţa pe rotisor şi o dai la cuptorul bine încins, până ce se rumeneşte şi carnea se pătrunde.

Mai multe