Friptură de vită cu sos de piper
Piperul este un condiment absolut necesar, deoarece prezenţa sa în alimentaţie facilitează asimilarea anumitor nutrienţi. Alb, verde, negru, roşu sau gri, toate tipurile de boabe de piper provin de la aceeaşi plantă. Culoarea depinde de gradul de maturizare în momentul recoltării. Pentru o cină romantică, această reţetă de vită cu sos de piper este alegerea potrivită.
Friptură de vită cu sos de piper - Ingrediente
1 lingură ulei 500 g friptură vită
1 lingură unt
3 linguri boabe piper colorate
40 ml coniac
150 ml smântână
Friptură de vită cu sos de piper - Cum se prepară
Încingi o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu. Pui bucata de carne şi o laşi să se rumenească pe ambele părţi, în funcţie de cât de bine vrei să fie făcută. Nu înţepa carnea cât este pe foc! O dai deoparte. În altă tigaie, topeşti untul şi adaugi boabele de piper. Torni coniacul şi laşi să fiarbă până nu mai face bule, cam 1-2 minute. Torni smântâna. Laşi să fiarbă 2-3 clocote şi apoi torni peste carne. Poţi servi, dacă vrei, alături de un cartof copt în coajă.