Friptură de vită în crustă de ierburi

24 iulie 2015   Mese festive

Chiar şi în cele mai călduroase zile trebuie să mănânci. Din fericire pentru această friptură de vită în crustă de ierburi nu trebuie să stai mult ăn faşa aragazului, deoarece se face singură.

De ce ai nevoie pentru friptură de vită în crustă de ierburi

1 bucată pulpă de vită

1 ceapă

2 ţeline

2 morcovi

4-5 căţei de usturoi

½ cană apă

Pentru crustă

2 linguri oregano

1 lingură seminţe de coriandru

1 lingură sare

1 linguriţă pudră de ardei iute

2 linguri fulgi uscaţi de ceapă

Cum se prepară friptura de vită în crustă de ierburi

Amestecă toate ingredientele pentru crustă într-un mojar şi zdrobeşte-le pentru a se combina aromele. Curăţă carnea de toate pieliţele şi grăsimea vizibilă. Masează carnea cu acest amestec, înfăşoar-o în mai multe straturi de folie alimentară şi ţine-o la frigider peste noapte. Dă drumul la cuptor. Aşază într-o tavă legumele tăiate bucăţi, scoate carnea din folie şi pune-o în tavă. Toarnă apa şi înfăşoară tava în hârtie de copt. Ţine la tava la cuptor la foc mic până ce furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Scoate foaia de copt şi las-o descoperită până ce se rumeneşte.

Sursa foto http://thehealthyfoodie.com

http://thehealthyfoodie.com

Mai multe