Friptură de vită la ceaun cu sos

1 februarie 2016   Mese festive

Carnea de vită nu are nevoie de multe condimente pentru a fi gustoasă, însă aromele sunt mai bine puse în valoarea dacă este preparată în vin. Uite cum se prepară friptura de vită la ceaun cu sos!

De ce ai nevoie pentru friptură de vită la ceaun cu sos

1 kg pulpă de vită

2 cepe roşii

1 ardei gras roşu

300 ml suc de roşii

1 ardei iute

500 ml vin roşu

5-6 linguri ulei

sare

piper

Cum se prepară friptură de vită la ceaun cu sos

Toci ceapa şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă, adaugi carnea tăiată cubuleţe şi o laşi să se rumenească pe toate părţile, amestecând constant. Adaugi ardeiul gras tocat, vinul şi ardeiul iute şi laşi să clocotească până ce se înmoaie carnea. Adaugi sucul de roşii, potriveşti de sare şi piper şi mai ţii să fiarbă până scade sosul.

Mai multe