Friptură de viţel cu sos

8 martie 2018   Mese festive

O friptură înăbuşită, gustoasă şi picantă, ca la mama acasă.

De ce ai nevoie ca să faci friptură de viţel cu sos:

4 antricoate de viţel fără os 1 ceapă 5 căţei de usturoi 100 ml suc de roşii ½ linguriţă chili sare piper 4 linguri ulei

Cum faci friptură de viţel cu sos:

Speli carnea, o tai pe fibră şi o usuci. Încingi uleiul şi rumeneşti bucăţile de antricoate pe ambele părţi. Le scoţi şi, în acelaşi ulei, căleşti uşor ceapa tocată şi usturoiul zdrobit, apoi adaugi sucul de roşii, chili, sare şi piper, după gust şi laşi 10 minute. Amesteci, apoi adaugi carnea. Torni două căni de apă fiartă, acoperi cu un capac şi ţii, la foc mic, până când carnea este

bine pătrunsă.

Mai multe