Friptură înăbuşită din carne de viţel

30 iunie 2015   Mese festive

Pentru o friptură înăbuşită din carne de viţel, alegerea cărnii trebuie să ţină seamă de mai multe aspecte. Dar, în acest caz, antricot este cel recomandat de noi pentru că este plin de gust şi suculent, datorită cantităţii mari de grăsime marmorată. El se serveşte cel mai adesea cu cartofi (prăjiţi sau piure) şi o salată ca garnitură.

Friptură înăbuşită din carne de viţel - Ingrediente

4 felii antricoate de viţel fără os 1 ceapă 4 căţei usturoi 100 ml suc de roşii ½ linguriţă chili sare piper 4 linguri ulei

Friptură înăbuşită din carne de viţel - Mod de preparare

Tai antricoatele în jumătate. Încingi uleiul şi rumeneşti bucăţile de carne pe ambele părţi. Le scoţi şi, în acelaşi ulei, căleşti uşor ceapa tocată şi usturoiul zdrobit, pui sucul de roşii, chili, sare şi piper, după gust şi laşi 10 minute, amestecând, apoi adaugi carnea. Torni două căni de apă fiartă, acoperi cu un capac şi laşi la foc mic până când carnea este bine pătrunsă şi ai obţinut cea mai bună friptură înăbuşită din carne de viţel.

Mai multe