Fursecuri cu brânză şi afine
Întâmpină-ţi invitaţii cu aceste fursecuri pe care e musai să le însoţeşti cu un pahar de şampanie ori de vin!
Ingrediente (2 tăvi)
Pentru aluat 250 ml lapte 120 g unt 2 ouă 6 linguri zahăr 1 praf de sare 1 lingură coajă de lămâie 500 g făină
500 g brânză de vaci
120 g zahăr
3 ouă
1 lingură esenţă de vanilie
1 lingură coajă de lămâie
100 g afine
Mod de preparare
Baţi ouăle cu zahărul, sarea şi untul, la temperatura camerei. Pui făina, amesteci şi adaugi coaja de lămâie. Framânţi, turnând laptele puţin câte puţin, până obţii un aluat moale.
Pentru umplutură, amesteci brânza scursă cu zahărul, esenţa de vanilie şi coaja de lămâie. Separi gălbenuşurile de albuşuri. Adaugi gălbenuşurile unul câte unul, amestecând continuu şi, la final, albuşurile bătute spumă.
Presari făină pe suprafaţa de lucru şi întinzi aluatul. Decupezi forme ca pentru gogoşi, pe care le pui într-o tavă, în care ai aşezat hârtie de copt şi le laşi la odihnit încă o oră. Aplatizezi mijlocul prăjiturilor cu dosul unei linguri şi pui din umplutură. Dai la cuptor până se rumenesc. Serveşti fursecurile cu afine.
foto: profimedia