Fursecuri cu ciocolată, un desert ispititor
Ai poftă de un desert simplu? Încearcă aceste fursecuri cu ciocolată, extrem de apetisante. Conţin mult miez de nucă, un ingredient cu numeroase beneficii pentru sănătate.
Ingrediente
Pentru fursecuri
250 g făină 125 g unt 2 linguri zahăr ½ linguriţă praf de copt 1 praf de sare 3 linguri apă rece
Pentru umplutură
200 g ciocolată neagră
200 g smântână pentru frişcă
100 g miez de nucă
Mod de preparare
Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul, încorporezi făina amestecată cu sarea şi praful de copt şi frămânţi până când capătă un aspect sfărâmicios. Torni apa rece şi frămânţi până obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl înfăşori în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi o foaie nu foarte subţire şi decupezi fursecurile. Le aşezi în tava tapetată, lăsând spaţii între ele. Le dai la cuptor până când se rumenesc uşor. Le scoţi şi le laşi la răcit.
Pentru umplutură, topeşti ciocolata pe baie de aburi, o dai deoparte, adaugi smântâna şi omogenizezi. O laşi la răcorit. Lipeşti fursecurile două câte două cu cremă de ciocolată şi aşezi deasupra jumătăţi de miez de nucă, trecute prin crema de ciocolată.
Fursecuri umplute cu cremă de cacao
Fursecuri umplute cu cremă de cacao