Fursecuri cu fulgi de ciocolată

29 noiembrie 2017   Mese festive

Ciocolata! Acest dulce de care nu ne săturăm niciodată, oricât am mânca! Deşi îngraşă, cu greu ne abţinem să nu punem uneroi un plus de ciocolată chiar şi în deserturile simple pe care le preparăm pentru cei dragi. Pentru această reţetă de fursecuri cu fulgi de ciocolată noi nu ne-am abşinut! Ba din contră am pus din abundenţă!

Ingrediente (2-3 tăvi)

12 linguri unt topit ½ cană zahăr brun 1 cană zahăr 1 ou 1 gălbenuş 1 linguriţă esenţă de vanilie 1 ¾ cană făină 1 linguriţă cacao 1 praf sare 1/2 linguriţă praf de copt 1 ½ cană fulgi de ciocolată

Cum se prepară

Baţi untul topit cu zahărul brun şi cel alb. Laşi să se răcească puţin şi amesteci cu oul şi cu gălbenuşul, apoi adaugi esenţa de vanilie şi baţi iar. Amesteci făina, cacaua, sarea şi praful de copt. Încorporezi în compoziţia de unt şi zahăr şi mixezi bine, apoi adaugi fulgii de ciocolată şi amesteci bine. Laşi deoparte amestecul cel puţin o oră sau până când se mai întăreşte.

Încingi cuptorul. Iei cu o lingură din compoziţie şi aşezi pe o foaie de copt unsă cu grăsime şi dai la cuptor 12-15 minute. Laşi să se răcească înainte de a servi.

Mai multe