Fursecuri cu interior moale de ciocolată

26 ianuarie 2017   Mese festive

Secretul reuşitei acestor fursecuri cu interior de ciocolată constă în utilizarea ingredientelor potrivite. Untul trebuie să fie foarte rece, iar făina cea mai potrivită este cea de patiserie. Nu înlocui amidonul cu făina, deoarece acesta este esenţial pentru formarea crustei de la suprafaţa fursecurilor.

De ce ai nevoie pentru fursecuri

200 g unt rece, tăiat cubuleţe

200 g zahăr brun

100 g zahăr alb

2 ouă

50 g cacao

200 g făină

1 lingură cu vârf amidon

¾ linguriţă bicarbonat de sodiu

1 praf de sare

220 g fulgi de ciocolată

Cum se prepară fursecurile

Dai drumul la cuptor. Mixezi untul rece cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi cacaua, făina, amidonul, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Omogenizezi şi pui fulgii de ciocolată, apoi dai aluatul la rece 15 minute.

Formezi cu mâna bile, pe care le aplatizezi uşor şi le pui în tavă, lăsând spaţii între ele. Le dai la cuptor  9-11 minute, până când devin uşor aurii pe deasupra. Stingi focul şi le mai ţii în cuptor 10-15 minute.

Sursa http://www.modernhoney.com

http://www.modernhoney.com

Mai multe