Fursecuri cu interior moale de ciocolată
Secretul reuşitei acestor fursecuri cu interior de ciocolată constă în utilizarea ingredientelor potrivite. Untul trebuie să fie foarte rece, iar făina cea mai potrivită este cea de patiserie. Nu înlocui amidonul cu făina, deoarece acesta este esenţial pentru formarea crustei de la suprafaţa fursecurilor.
De ce ai nevoie pentru fursecuri
200 g unt rece, tăiat cubuleţe
200 g zahăr brun
100 g zahăr alb
2 ouă
50 g cacao
200 g făină
1 lingură cu vârf amidon
¾ linguriţă bicarbonat de sodiu
1 praf de sare
220 g fulgi de ciocolată
Cum se prepară fursecurile
Dai drumul la cuptor. Mixezi untul rece cu zahărul până când capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi ouăle, unul câte unul, apoi cacaua, făina, amidonul, sarea şi bicarbonatul de sodiu. Omogenizezi şi pui fulgii de ciocolată, apoi dai aluatul la rece 15 minute.
Formezi cu mâna bile, pe care le aplatizezi uşor şi le pui în tavă, lăsând spaţii între ele. Le dai la cuptor 9-11 minute, până când devin uşor aurii pe deasupra. Stingi focul şi le mai ţii în cuptor 10-15 minute.