Fursecuri cu nucă de cocos

6 aprilie 2015   Mese festive

Vor arăta minunat în coşuleţul cu decoraţiuni de Paşti. Iată cum se prepară fursecurile cu nucă de cocos.

De ce ai nevoie pentru fursecuri cu nucă de cocos

220 g unt

140 g zahăr

200 g făină

1 praf de sare

60 g pudră de cacao

150 g nucă de cocos

170 g ciocolată

230 g smântână

1 linguriţă ness

6 ouă de ciocolată albă

Cum se prepară fursecurile cu nucă de cocos

Într-un bol se amestecă untul cu zahărul. În alt bol se combină făina, sarea, pudra de cacao şi nuca de cocos, după care se adaugă peste prima compoziţie şi se amestecă în continuare. Aluatul obţinut se ţine la frigider 30 de minute, învelit într-o folie de plastic.

Într-un vas termorezistent se pun ciocolata, smântâna şi nessul. Se amestecă pe baie de aburi până se topeşte ciocolata, apoi se lasă la răcit.

Pe o suprafaţă cu făină se întinde foaia şi se decupează cu gura unui pahar. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt, se dau la frigider 15 minute, după care la cuptor încă 15.

După ce se răcesc se ung cu cremă de ciocolată, iar pe deasupra se presară nucă de cocos şi se aşază ouăle de ciocolată.

Mai multe