Fursecuri cu nucă de cocos
Vor arăta minunat în coşuleţul cu decoraţiuni de Paşti. Iată cum se prepară fursecurile cu nucă de cocos.
De ce ai nevoie pentru fursecuri cu nucă de cocos
220 g unt
140 g zahăr
200 g făină
1 praf de sare
60 g pudră de cacao
150 g nucă de cocos
170 g ciocolată
230 g smântână
1 linguriţă ness
6 ouă de ciocolată albă
Cum se prepară fursecurile cu nucă de cocos
Într-un bol se amestecă untul cu zahărul. În alt bol se combină făina, sarea, pudra de cacao şi nuca de cocos, după care se adaugă peste prima compoziţie şi se amestecă în continuare. Aluatul obţinut se ţine la frigider 30 de minute, învelit într-o folie de plastic.
Într-un vas termorezistent se pun ciocolata, smântâna şi nessul. Se amestecă pe baie de aburi până se topeşte ciocolata, apoi se lasă la răcit.
Pe o suprafaţă cu făină se întinde foaia şi se decupează cu gura unui pahar. Se pun într-o tavă cu hârtie de copt, se dau la frigider 15 minute, după care la cuptor încă 15.
După ce se răcesc se ung cu cremă de ciocolată, iar pe deasupra se presară nucă de cocos şi se aşază ouăle de ciocolată.