Fursecuri steluţă
Fă-ţi invitaţii să se simtă speciali cu aceste fursecuri steluţă fragede şi glazurate cu pastă de zahăr.
De ce ai nevoie pentru fursecuri steluţă
Pentru fursecuri
120 g unt
1 praf de sare
90 g zahăr pudră
3 linguri pudră de migdale
1 ou
240 g făină
Pentru glazură
180 g zahăr pudră
½ lingură esenţă de vanilie
30 ml apă
Cum se prepară fursecuri steluţă
Mixează untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi sarea, pudra de migdale, oul şi 60 g făină. După ce compoziţia s-a omogenizat pui restul de făină, formezi din aluat o bilă, pe care o înfăşori în folie şi o ţii la rece o oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru, întinzi aluatul şi decupezi steluţe din el. Aşezi fursecurile într-o tavă şi le ţii în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute.
Pentru glazură amesteci toate ingredientele, iar dacă glazura este prea tare mai poţi turna puţină apă. După ce fursecurile s-au răcorit le ungi cu glazura de zahăr şi le poţi decora după imaginaţie.
Sursa foto http://www.eatwell101.com