Fursecuri steluţă

7 decembrie 2015   Mese festive

Fă-ţi invitaţii să se simtă speciali cu aceste fursecuri steluţă fragede şi glazurate cu pastă de zahăr.

De ce ai nevoie pentru fursecuri steluţă

Pentru fursecuri

120 g unt

1 praf de sare

90 g zahăr pudră

3 linguri pudră de migdale

1 ou

240 g făină

Pentru glazură

180 g zahăr pudră

½ lingură esenţă de vanilie

30 ml apă

Cum se prepară fursecuri steluţă

Mixează untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă, adaugi sarea, pudra de migdale, oul şi 60 g făină. După ce compoziţia s-a omogenizat pui restul de făină, formezi din aluat o bilă, pe care o înfăşori în folie şi o ţii la rece o oră. Presari făină pe suprafaţa de lucru, întinzi aluatul şi decupezi steluţe din el. Aşezi fursecurile într-o tavă şi le ţii în cuptorul preîncălzit 15-20 de minute.

Pentru glazură amesteci toate ingredientele, iar dacă glazura este prea tare mai poţi turna puţină apă. După ce fursecurile s-au răcorit le ungi cu glazura de zahăr şi le poţi decora după imaginaţie.

Sursa foto http://www.eatwell101.com

http://www.eatwell101.com

Mai multe