Găluşte turceşti în sos de salvie

15 ianuarie 2015   Mese festive

O reţetă originală cu influenţe turceşti este oricând binevenită. Poţi regăsi o aromă de vis în aceste găluşte în sos de salvie.

Ingrediente

1 ceapă 150 g ciuperci champignon 2 linguri unt 600 g carne de curcan tocată 100 ml smântână 4 gălbenuşuri coaja şi sucul de la 1 lămâie 3 linguri pătrunjel verde tocat sare piper 1 vârf de cuţit nucşoară

Pentru sos

125 g unt

50 ml supă de pui

1 pumn frunze de salvie

30 g parmezan

Mod de preparare

Se pune untul într-o tigaie, se lasă să se topească şi se adaugă ceapa şi ciupercile tocate mărunt. Se călesc până scade bine zeama de la ciuperci, după care se lasă să se răcească.

Se pune carnea tocată într-un castron, se adaugă amestecul de ciuperci, smântâna, gălbenuşurile, coaja rasă şi zeama de lămâie, pătrunjelul verde. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

Se pune apă mai multă cu sare într-un vas. Cu ajutorul a două linguri se formează găluştele de carne. Se pun în apa clocotită şi se fierb, la foc mic, 10 minute. Se scot cu o paletă şi se lasă să se scurgă.

Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă supa şi frunzele de salvie rupte. Se fierbe sosul 2-3 minute, se adaugă parmezanul şi se lasă până se topeşte. Se servesc găluştele presărate cu pătrunjel verde, cu sos şi cu o garnitură de paste.

sursa foto: Profimedia

Mai multe