Gazpacho cu pepene galben. Reţetă de vară FOTO

15 iunie 2016   Mese festive

În doar 15 minute vei obţine o gustare perfectă pentru prânz, care are un gust deosebit de bogat în zilele calde de vară. Răcoreşte-te şi tu cu un Gazpacho cu pepene galben şi încearcă acest preparat la ocaziile speciale.

Gazpacho cu pepene galben - Ingrediente (2 porţii)

½ pepene galben (cantalup) 4 roşii ½ castravete 1 ardei gras roşu 10 frunze de busuioc 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură oţet alb (balsamic) 2 linguri ulei de măsline ½ ardei iute proaspăt, tocat 1 linguriţă zahăr sare piper ulei de măsline, pentru servire ardei iute, pentru servire busuioc, pentru decor

Gazpacho cu pepene galben - Mod de preparare

Tai pepenele galben, roşiile, castravetele şi ardeiul gras în bucăţi potrivite. Toci frunzele de busuioc, usturoiul şi ceapa.

Pui toate ingredientele într-un bol mare şi le amesteci cu oţetul alb (balsamic), uleiul de măsline, ardeiul iute chili, zahărul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. La final, le laşi în bol aproximativ 10-15 minute.

Folosind un blender, transformi toate ingredientele într-un piure. Dacă amestecul este prea gros, adaugi un pic de apă.

Dacă este nevoie, condimentezi din nou acest Gazpacho şi îl serveşti într-o farfurie adâncă, cu câteva picături de ulei de măsline, pudră de ardei iute şi câteva frunze proaspete de busuioc, ca garnitură.

Mai multe