Gogoşi cu cremă de vanilie
Simple, umplute sau glazurate cu ciocolată sau alte creme, gogoşile sunt unul dintre cele mai iubite deserturi. Astăzi îţi arătăm cum se fac gogoşile cu cremă de vanilie.
De ce ai nevoie pntru gogoşi cu cremă de vanilie
Pentru gogoşi
15 g drojdie
190 ml apă
50 g zahăr
3 ouă
100 g unt
500 g făină
1 praf de sare
1 lingură coajă de lămâie
1 linguriţă esenţă de rom
2 linguri ulei
ulei, pentru prăjit
Pentru cremă
500 ml lapte
1 linguriţă esenţă de vanilie
4 gălbenuşuri
100 g zahăr
20 g făină
Cum se prepară gogoşi cu cremă de vanilie
Amesteci zahărul cu apa călduţă, iar, după ce s-a topit, pui drojdia şi amesteci. Laşi maiaua să crească 10 minute. Separat, baţi ouăle şi tai untul cubuleţe. Combini ouăle cu esenţa de rom, adaugi uleiul, coaja de lămâie şi maiaua. După 5 minute, presari un praf de sare şi încorporezi untul şi făina în ploaie. Frămânţi până obţii un aluat omogen, care nu se mai ţine de degete. Îl laşi să crească până îşi dublează volumul. Întinzi aluatul, până obţii o foaie de aproximativ 1 cm grosime. Decupezi gogoşile şi le rumeneşti în ulei încins până se rumenesc. Le scoţi pe şervete pentru a se absorbi excesul de ulei.
Amesteci vanilia cu laptele călduţ, adaugi gălbenuşurile frecate, zahărul şi făina şi pui totul pe foc mic, amestecând până se îngroaşă. Laşi crema să se răcorească puţin, o pui în poş şi umpli gogoşile.
Sursa foto http://www.jernejkitchen.com