Gogoşi cu dovleac
Poţi da un gust special gogoşilor dacă le umpli cu ciocolată sau gem sau, mai bine, adaugi dovleac în compoziţia lor.
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu dovleac
Pentru gogoşi
1 dovleac mic
1 lingură ulei
150 ml lapte
2 linguri unt
1 pachet drojdie uscată
4 linguri zahăr
450 g făină
1 linguriţă scorţişoară, opţional
1 praf de sare
ulei, pentru prăjit
Pentru glazură
100 g alune
2 linguri zahăr
1 praf scorţişoară
4 linguri unt
Cum se prepară gogoşile cu dovleac
Tai dovleacul felii, îndepărtezi seminţele şi-l aşezi într-o tavă. Îl dai la cuptor până când se înmoaie. Îl descojeşti şi-l pasezi.
Încălzeşti laptele şi adaugi untul. Pui drojdia, zahărul şi laşi câteva minute maiaua. Amesteci făina cu sarea şi scorţişoara şi o încorporezi în maia, alternativ cu piureul de dovleac. La început aluatul va fi mai moale, aşadar trebuie să-l frămânţi câteva minute. Laşi aluatul să crească până când îşi dublează volumul. Întinzi o foaie nu foarte subţire din aluat şi decupezi gogoşile. Le rumeneşti în uleiul încins, după care le scoţi pe şervete din hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei.
Zdrobeşti alunele şi le amesteci cu sarea, scorţişoara şi untul topit. Le presari peste gogoşi.
Sursa foto http://www.earthpoweredfamily.com