Gogoşi cu gem de mure

13 octombrie 2015   Mese festive

Cine poate refuza o gogoaşă pufoasă, mai ales când este umplută cu un delicios gem dulce-acrişor de mure?

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu gem de mure

500 g făină

50 g zahăr

14 g drojdie uscată

125 ml lapte

2 ouă

25 g unt

100 ml apă

ulei, pentru prăjit

gem de mure

Cum se prepară gogoşi cu gem de mure

Amesteci laptele călduţ cu zahărul şi drojdia şi amesteci până se dizolvă. Lasă să se odihnească 5 minute, încorporează ouăle bătute şi untul topit. Toarnă această compoziţie peste făină, puţin câte puţin, frământând. La final toarnă şi apa călduţă şi frământă până obţii un aluat elastic. Lasă-l să crească până îşi dublează volumul. Întinde o foaie nu foarte subţire şi decupează gogoşile. Prăjeşte-le pe ambele părţi în ulei încins şi scoate-le pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. După ce s-au răcorit puţin, umple-le cu gem de mure.

Sursa foto http://www.wildeorchard.co.uk

http://www.wildeorchard.co.uk

Mai multe