Gogoşi cu prune la cuptor

23 august 2015   Mese festive

Prunele bune de consumat sunt cele moi, fără pete sau tăieturi. Dacă prunele sunt tari înseamnă că nu sunt coapte.

Ingrediente

1 lingură drojdie uscată 2 ouă 2 linguri unt 250 ml lapte 100 g zahăr 600 g făină 1 kg prune 100 g zahăr pudră

Mod de preparare

Dizolvi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte călduţ şi o laşi deoparte 10 minute. Adaugi zahărul, untul şi restul de lapte şi amesteci până se omogenizează. Separat, baţi ouăle şi le adaugi la compoziţia cu drojdie. Torni făina, treptat. Acoperi compoziţia cu un prosop şi o laşi la loc cald o oră. Din aluatul crescut formezi gogoşi pe care le aranjezi într-o tavă tapetată. Deasupra fiecăreia pui jumătăţi de prună. Le laşi aproximativ 40 de minute, apoi dai tava la cuptor 20 minute, până se rumenesc. La final, când s-au răcit, cerni peste ele zahăr pudră.

Mai multe