Gogoşi de cartofi cu brânză şi ceapă verde

12 noiembrie 2015   Mese festive

Ne era dor de nişte gogoşi sărate, nişte gogoşi de cartofi u brânză şi ceapă verde, fierbinţi, servite cu un pahar de vin alb ori chiar roşu, invitaţilor care ne trec casa. Ai nevoie de două legături de ceapă verde şi de ceva brânză mai sărată şi puşin lapte dulce.

Gogoşi de cartofi cu brânză şi ceapă verde - Ingrediente /25 gogoşi)

500 g cartofi 100 ml lapte călduţ 1 cub de drojdie 2 ouă 250 g făină 1 linguriţă zahăr 1 l ulei (pentru prăjit) 100 g brânză telemea 2 legături de ceapă verde sare

Gogoşi de cartofi cu brânză şi ceapă verde - Mod de preparare

Fierbi cartofii în coajă şi îi laşi la răcit, de preferat peste noapte. Faci maiaua din drojdia şi zahărul puse în lapte şi laşi la crescut 30 de minute. Cartofii îi cureţi de coajă şi îi pasezi sau îi dai prin răzătoare. Îi amesteci cu maiaua, făina, sarea şi ouăle. Frămânţi până când aluatul nu ţi se mai lipeşte de mâini. Laşi deoparte pentru o oră. Zdrobeşti brânza cu furculiţa şi o amesteci cu ceapa verde tocată.Întinzi cu sucitorul o foaie destul de groasă şi decupezi cerculeţe, cu gura unui pahar. Pe jumătate dintre ele pui brânză, iar cu celelalte cerculeţe le acoperi. Îţi umezeşti puţin degetele şi lipeşti bine marginile. Încingi uleiul. Laşi la prăjit gogoşile de cartofi cu brânză şi ceapă verde până se rumenesc.

Mai multe