Gogoşi pufoase. Reţeta cu cartofi

23 iulie 2015   Mese festive

Nu am mai preparat de mult timp gogoşi pufoase, reţeta cu cartofi, o reţetă pe care am luat-o dintr-un caiet vechi al bunicii mele. Am dat peste el zilele trecute şi iată că am pregătit tot ce am nevoie şi am pornit la atac.

Gogoşi pufoase. Reţeta cu cartofi - Ingrediente

½ kg cartofi 100-150 g făină 1 linguriţă ulei sare 1 ou

Gogoşi pufoase. Reţeta cu cartofi - Mod de preparare

Se spală foarte bine cartofii şi se pun la fiert cu tot cu coajă în apă rece cu sare. După ce s-au fiert şi răcorit puţin, se descojesc şi se pasează ca pentru piure. În cartofii pasaţi se adaugă oul, sare după gust, uleiul şi făina. Se frământă un aluat care trebuie să se desprindă de pe mână. Cantitatea de făină poate fi mărită dacă aluatul nu se dezlipeşte de mână.

Din aluatul de cartofi se modelează bile de mărime medie, şi se pun gogoşile la prăjit în baie de ulei şi se scot pe şerveţele absorbante.

Mai multe