Gogoşi spaniole

16 martie 2016   Mese festive

Gogoşile sunt pe placul multora dintre noi. Putem încerca tot felul reţete, iar de data aceasta a venit rândul unei reţete de gogoşi spaniole.

Ingrediente (15 gogoşi) 100 g unt 2 linguri zahăr 1 praf de sare 200 g făină 3 ouă 200 ml apă 1 linguriţă esenţă de vanilie ulei, pentru prăjit zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci untul cu apa, sarea şi zahărul şi aşezi cratiţa pe foc. După ce a dat în câteva clocote, iar ingredientele s-au omogenizat, încorporezi făina şi amesteci repede, pentru a nu se forma cocoloaşe. Dai compoziţia deoparte şi o mixezi, adăugând ouăle, unul câte unul, şi esenţa de vanilie. Încingi uleiul şi pui compoziţia în poş. Formezi gogoşile în cratiţă, în ce forme doreşti, le laşi să se rumenească şi le scoţi pe şervete, pentru a se absorbi restul de ulei. La final, le pudrezi cu zahăr.

Mai multe