Gulii la cuptor

30 octombrie 2015   Mese festive

legume răsfăţate ale acestei toamnei, guliile pot fi preparate în fel şi chip.

Ingrediente (4 porţii)

4 gulii medii 150 g caşcaval ras 1 ceapă tocată 1 morcov 200 g mazăre 1 legătură pătrunjel 200 ml supă de legume 200 ml smântână pentru gătit 4 căţei de usturoi sare piper ulei

Mod de preparare

Scobeşti interiorul guliilor, apoi le scufunzi în apă clocotită. Le opăreşti 5 minute. Căleşti ceapa în ulei, apoi adaugi morcovul tăiat cubuleţe. Condimentezi după gust. Laşi pe foc până când se înmoaie, apoi adaugi verdeaţa tocată şi mazărea, amesteci şi ţii câteva minute. Iei de pe foc, păstrezi câteva linguri, şi umpli guliile cu această compoziţie. Le aşezi într-un vas termorezistent, le presari cu 100 g de caşcaval şi cu legumele păstrate, şi torni supa de legume. Laşi 45 de minute la cuptor. Separat, amesteci smântâna cu usturoiul zdrobit şi cu caşcavalul rămas, apoi încorporezi în sosul lăsat în tavă. Mai dai la cuptor 15 minute.

Mai multe