Iglu cu fructe de pădure

17 octombrie 2016   Mese festive

Deşi pare sofisticată, această prăjitură nu îţi va da bătăi de cap când o vei prepara.

Ingrediente

Pentru blat 2 ouă 2 linguri apă 2 linguri zahăr 3 linguri făină 1 lingură ulei 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 4 linguri gem de fructe de pădure

500 g mascarpone

300 ml frişcă

200 g brânză dulce

2 plicuri gelatină incoloră

1 linguriţă esenţă de vanilie

150 g zahăr pudră

50 g afine

200 g frişcă, pentru decor

100 g fructe de pădure, pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu sare. Freci gălbenuşurile cu zahărul, uleiul, apa şi zahărul vanilat până când îşi dublează volumul. Încorporezi albuşurile în gălbenuşuri, amestecând uşor, pui făina şi omogenizezi. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, o nivelezi şi o ţii la cuptor până când trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească şi îl tai în jumătate.

Mixezi crema mascarpone cu brânza dulce, bine scursă, adaugi zahărul şi frişca bătută. Torni esenţa de vanilie, gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj, pui afinele şi amesteci.

Tapetezi o formă cu folie alimentară, torni crema şi o nivelezi. Aşezi prima felie de blat, o ungi cu gem şi aşezi a doua felie de blat. Dai prăjitura la rece peste noapte. A doua zi o răstorni, o îmbraci în frişca bătută şi o decorezi cu fructe de pădure.

Mai multe