Inele umplute cu prune

28 august 2015   Mese festive

Poţi servi aceaste inele umplute cu prune cu frişcă, cremă de vanilie ori cu ciocolată topită.

Ingrediente

12 g drojdie 250 ml lapte 1 vârf cuţit de sare 100 g zahăr 100 g unt 30 ml ulei 15 prune 700 g făină 3 ouă

Mod de preparare

Speli prunele şi le laşi să se scurgă de apă. Amesteci drojdia cu laptele călduţ şi adaugi şi o lingură de zahăr. Laşi compoziţia la loc cald, ferit de curent 15 minute. Topeşti untul pe baie de aburi şi-l amesteci cu 2 ouă. Adaugi sarea, uleiul şi torni, treptat, făina. Amesteci bine şi pui compoziţia cu drojdie. La final, presari şi restul de zahăr. Vei obţine un aluat moale, nelipicios. Acoperi vasul în care se află aluatul cu un prosop înmuiat în apă fierbinte, apoi îl dai la loc cald o oră. Compoziţia trebuie să-şi mărească volumul de 3 ori. Din aluat formezi biluţe şi le mai laşi deoparte 30 de minute. Între timp înjumătăţeşti prunele şi le cureţi de sâmburi.

Mai multe