„Înfofolite“ sau pere în aluat

18 octombrie 2013   Mese festive

Desertul perfect pentru weekend!

Ingrediente:

4 pere nu foarte coapte 1 litru apă 1 ½ cană cu zahăr 1 cană cu miere scorţişoară, cuişoare, anason suc de la o jumătate de lămâie 200 g aluat foitaj

Amesteci apa, zahărul, mierea, sucul de lămâie şi mirodeniile şi le pui la fiert. Cureţi perele de coajă şi le tai baza, ca să poată sta uşor „în picioare”. Când siropul începe să fiarbă, adaugi perele. Le încerci, ca furculiţa să intre uşor în ele. Când sunt pătrunse, scoţi perele din sirop, pe care-l dai în continuare în fiert, până se mai îngroaşă. Când perele s-au mai răcit, le stropeşti cu puţin sirop şi le îmbraci în fâşii de aluat late de aproximativ două degete. Aluatul trebuie să fi stat la frigider până pregăteşti perele. Ascunzi capătul fâşiei în aluat. Coci perele astfel „îmbrăcate“ în cuptorul preîncălzit aproximativ 30 de minute. La sfârşit, le aşezi pe o farfurie şi le stropeşti din belşug cu sirop.

Mai multe