Îngheţată de lămâie cu mure
Îngheţata preparată în casă va fi mereu mult mai bună decât cea cumpărată. Iar dacă o combini cu fructele verii, va fi mereu un deliciu numai bun de savurat în zilele caniculare.
De ce ai nevoie pentru îngheţată
400 ml lapte gras
2 linguri miere
2 linguri amidon
1 praf de sare
60 g cremă de brânză
220 g frişcă
150 g zahăr
coaja de la 2 lămâi
50 ml suc de lămâie
Pentru sosul de mure
500 g mure
100 g zahăr
zeama de la ½ de lămâie
1 lingură apă
1 lingură amidon
Cum se prepară îngheţata de lămâie
Pentru sos, combini murele cu zahărul şi zeama de lămâie şi le pui pe foc mic, amestecând până când murele capătă aspectul unui gem mai scăzut. Combini apa cu amidonul, torni pest mure şi mai ţii pe foc până când se îngroaşă. Treci murele prin tifon pentru a înlătura seminţele şi pui sosul rezultat într-un vas la frigider.
Pentru îngheţată, combini coaja de lămâie cu zahărul, laptele, sarea şi mierea. Laşi să fiarbă 2-3 minute. Combini amidonul cu 2 linguri de lapte, pui peste laptele de pe foc şi amesteci până când se îngroaşă. Dai deoparte şi adaugi crema de brânză şi zeama de lămâie. După ce s-a răcorit crema, încorporezi frişca bătută şi strecori pentru a înlătura coaja de lămâie. Pui îngheţata la congelator şi o amesteci timp de 3 ore, din 30 în 30 de minute. După ce ai amestecat de 4 ori, adaugi sosul de mure şi mai amesteci de 2 ori pentru a nu se forma cristale de gheaţă.