Jeleu cu rodie şi suc de portocale roşii FOTO
Acest desert este delicios şi uşor de preparat. Încearcă şi tu reţeta şi vei descoperi cât de gustoase sunt seminţele de rodie în această combinaţie.
Ingrediente
100 g zahăr 1 litru suc de portocale roşii 9 foi de gelatină 1 baton de scorţişoară 4 cuişoare 3 linguri merişoare deshidratate 1 rodie apă colorant alimentar roşu, opţional forme de silicon pentru brioşe sau alte prăjituri
Mod de preparare
Într-o cratiţă, caramelizezi zahărul şi îl dizolvi cu sucul de portocale roşii.
Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj. Adaugi scorţişoara, cuişoarele, merişoarele şi colorantul alimentar (dacă foloseşti) în cratiţă şi laşi ingredientele să fiarbă la foc mediu aproximativ 10-15 minute.
Scoţi batonul de scorţişoară şi cuişoarele din cratiţă şi le arunci.
Scurgi gelatina preparată anterior şi o adaugi peste sucul cald. Amesteci bine până se dizolvă.
Torni lichidul în mod egal în formele (din silicon) de brioşe sau prăjituri. Laşi să se răcească aproximativ 2-3 ore.
Tai rodia în jumătăţi şi baţi coaja cu o lingură de lemn, ca să scoţi mai uşor seminţele. Scoţi jeleurile din formele de silicon şi decorezi desertul cu seminţele de rodie.
Prăjitură cu jeleu de piersici
Prăjitură cu jeleu de piersici
Jeleu răcoritor de vară, cu fructe de pădure