Julien din carne de viţel
Este o plăcere să-l vezi la lucru, în bucătărie pe chef Jakob Hausmann. Ne-a primit cu drag în „regatul“ său şi ne-a pregătit şi o delicioasă reţetă de julien cu carne de viţel.
Ingrediente
180 g carne de viţel tăiată julien 20 ml coniac 20 g făină 50 ml vin alb 100 ml sos de carne 50 ml smântână dulce 50 g ciuperci tăiate 1 ceapă tăiată mărunt sare piper ulei de floarea-soarelui 200 g cartofi fierţi, răciţi şi daţi prin răzătoare 50 g unt sare
Cum se prepară
Tragi cartofii în unt, pe o parte şi pe cealaltă şi îi scoţi pe o farfurie.
Pui carnea în ulei încins, amesteci, apoi adaugi ciupercile şi ceapa. Torni coniacul, presari făina şi amesteci să nu se fromeze cocoloaşe, pui vinul şi sosul de carne. Guşti şi potriveşti de sare şi piper, dai focul mic şi mai laşi câteva minute să se relaxeze carnea.
Serveşti julienul de viţel stropit cu smântână alături de cartofi.