Kebap de miel cu sos tzatziki FOTO

13 iunie 2016   Mese festive

Dacă ai poftă de un preparat inedit, încearcă această reţetă simplă de kebap de miel cu sos tzatziki. Savoarea cărnii te va cuceri imediat, iar sosul cu iaurt este foarte răcoritor. Mâncarea va fi gata în doar 30 de minute.

Kebap de miel cu sos tzatziki – Ingrediente (4 porţii)

500 g carne tocată de miel 1 ceapă roşie 1 linguriţă chimion măcinat 1 linguriţă coriandru măcinat 1 linguriţă turmeric sare piper ulei vegetal, pentru prăjit

Pentru sosul tzatziki

½ castravete

1 căţel de usturoi

½ legătură mentă

1 linguriţă suc de lămâie

200 g iaurt (ayran)

sare

piper

Kebap de miel cu sos tzatziki – Mod de preparare

Toci sau pisezi usturoiul. Toci cât mai fin frunzele de mentă şi tai ceapa. Dai castravetele prin răzătoarea mare şi storci cât mai mult din lichidul legumei. Le pui pe toate într-un bol.

Pentru tzatziki, amesteci castravetele, usturoiul, menta şi sucul de lămâie cu iaurtul turcesc (ayran). Condimentezi cu cantităţi generoase de sare şi piper. Păstrezi sosul în frigider în timp ce prepari carnea pentru kebab.

Pentru chifteluţele de kebab, combini carnea tocată de miel cu ceapa tocată, chimionul, coriandrul şi turmericul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Formezi câteva chifteluţe alungite. Le poţi modela şi pe beţişoare pentru frigărui, dacă vrei să le faci pe grătarul pe lemne.

Încingi uleiul într-o tigaie mare şi adâncă şi rumeneşti carnea aproximativ 3-5 minute, pe fiecare parte. Aşezi kebapul pe o farfurie pregătită cu câteva prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime din carne. Serveşti aceste porţii de kebap de miel cu sos tzatziki alături.

Mai multe