Lasagna cu brânză şi dovlecei
Una dintre reţetele preferate ale italienilor deoarece combnă perfect cremozitatea brânzei cu gustul răcoros al dovleceilor, lasagna cu brânză şi dovlecei.
De ce ai nevoie pentru lasagna cu dovlecei şi brânză
2-3 dovlecei
2 căţei de usturoi
2 linguri unt
300 ml smântână
400 g brânză proaspătă
300 g mozzarella
50 g parmezan
sare
piper
ulei, pentru uns
Cum se prepară lasagna cu dovlecei şi brânză
Dai drumul la cuptor. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi căţeii de usturoi şi-i zdrobeşti puţin. După 2 minute adaugi smântâna şi amesteci până începe să se lege. Asezonezi cu sare şi piper. Dai deoparte de pe foc. Ungi o tavă cu ulei şi aşezi un strat de dovlecei feliaţi, brânza proaspătă şi un strat de sos. Pui încă un strat de dovlecei, mozarella rasă şi restul de sos, un nou strat de dovlecei şi restul de mozzarella, iar deasupra presari parmezan. Dai tava la cuptor pentru 40 de minute.
Sursa foto http://www.fearlessdining.com