Lasagna cu brânză şi dovlecei

21 august 2015   Mese festive

Una dintre reţetele preferate ale italienilor deoarece combnă perfect cremozitatea brânzei cu gustul răcoros al dovleceilor, lasagna cu brânză şi dovlecei.

De ce ai nevoie pentru lasagna cu dovlecei şi brânză

2-3 dovlecei

2 căţei de usturoi

2 linguri unt

300 ml smântână

400 g brânză proaspătă

300 g mozzarella

50 g parmezan

sare

piper

ulei, pentru uns

Cum se prepară lasagna cu dovlecei şi brânză

Dai drumul la cuptor. Topeşti untul într-o tigaie, adaugi căţeii de usturoi şi-i zdrobeşti puţin. După 2 minute adaugi smântâna şi amesteci până începe să se lege. Asezonezi cu sare şi piper. Dai deoparte de pe foc. Ungi o tavă cu ulei şi aşezi un strat de dovlecei feliaţi, brânza proaspătă şi un strat de sos. Pui încă un strat de dovlecei, mozarella rasă şi restul de sos, un nou strat de dovlecei şi restul de mozzarella, iar deasupra presari parmezan. Dai tava la cuptor pentru 40 de minute.

Sursa foto http://www.fearlessdining.com

http://www.fearlessdining.com

Mai multe