Lasagna cu broccoli FOTO

2 noiembrie 2015   Mese festive

Broccoli este o legumă bogată în fibre, antioxidanţi, vitamine (A, B, C şi K) şi minerale, necesare într-o dietă sănătoasă. Deşi nu este una dintre cele mai populare legume, broccoli este cunoscut pentru proprietăţile sale nutriţionale.

Ingrediente (4 porţii)

500 g broccoli congelat 200 g foi de lasagna 1 ceapă potrivită 1/2 lingură ulei de măsline 2 linguri unt 25 g făină 300 ml lapte 100 ml smântână 200 g brânză rasă 4 linguri muguri de pin şi mieji de floarea-soarelui ulei pentru uns forma sare piper

Mod de preparare

Se dezgheaţă broccoli şi se pune la scurs. Se fierb foile de lasagna în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se clătesc cu apă rece, se scurg şi se stropesc cu ulei de măsline.

Ceapa se taie mărunt şi se căleşte în unt. Se încorporează ­făina, se pun laptele, smântâna şi se amestecă continuu. Se condimentează cu sare, piper şi se fierbe aproximativ 10 minute. Se încorporează 100 g de brânză ­rasă.

Se unge o formă termorezistentă mai mică, se aşază foi de lasagna cu ulei, se toarnă un strat de 1/2 cm de sos bechamel. Se pune un strat de broccoli şi se presară puţină brânză rasă.

Se aşază un alt strat de foi de lasagna şi se repetă procesul până când se termină toate ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de sos bechamel. Se presară mugurii de pin şi seminţele de floarea-soarelui. Se coace în cuptorul preîncălzit 25-30 de minute.

Mai multe