Lasagna cu mozzarella
Ingrediente:
Pentru sosul Bechamel: 250 g mozzarella 1 ceapă mică 1 lingură ulei 12 g făină 150 ml lapte 50 ml smântână
500 g carne tocată de mânzat
100 g foi de lasagna
3 căţei de usturoi
4-5 linguri ulei
1 lingură pastă de tomate
1 cutie roşii în bulion
1/2 linguriţă oregano
sare
piper
1 lingură unt
Busuioc
Prepari foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le ungi, cu ajutorul unei pensule, cu ulei. Căleşti carnea tocată în ulei, pui sare şi piper şi laşi până când capătă un aspect uşor de prăjit. Adaugi usturoiul tocat mărunt, pasta de tomate şi cutia de roşii în bulion. Potriveşti de sare şi piper, pui oregano şi laşi la fiert acoperit cam 15 minute până când sosul capătă puţină consistenţă.
Pentru sosul Bechamel tai ceapa mărunt şi o căleşti în unt. Adaugi făina, amesteci, torni laptele, smântâna şi amesteci continuu. Condimentezi cu sare, piper şi fierbi aproximativ 10 minute. Încorporezi 100 g de mozzarella.
Ungi o formă termorezistentă cu unt, torni puţin sos roşu cu carne, întinzi, aşezi foi de lasagna, torni un strat generos de sos roşu cu carne, iar deasupra sos Bechamel, pui alt strat de foi de lasagna. Ultimul strat trebuie să fie de sos Bechamel. Presari un strat de mozzarrella sfărâmată şi dai la cuptor pentru 30 de minute.
O poţi orna cu busuioc proaspăt tocat.