Lava cake cu cremă caramel
Este una dintre cele mai apreciate prăjituri din lume, datorită mijlocului său cremos. Iată cum se prepară lava cake cu cremă caramel.
De ce ai nevoie pentru lava cake cu cremă caramel
2 linguri făină
2 linguri cacao
½ linguriţă praf de copt
1 praf de sare
2 ouă
65 g zahăr
1 lingură esenţă de vanilie
60 g unt
120 g fulgi de ciocolată
câteva caramele congelate
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară lava cake cu cremă caramel
Dă drumul la cuptor. Taie hârtie de copt după forma tavii de brioşe. Amestecă într-un vas făina cu cacaua, sarea şi praful de copt. Mixează ouăle cu zahărul şi esenţa de vanilie până îşi triplează volumul. Topeşte pe baie de aburi ciocolata şi untul, după care dă deoparte şi lasă la răcit. Încorporează în ciocolata compoziţia de ouă, iar la sfârşit făina. Pune compoziţia în formele de brioşe şi aşază în mijloc câte o caramea. Dă la cuptor pentru 7-8 minute. Lasă să se răcorească puţin înainte să le scoţi din formă şi să le pudrezi.
Sursa foto http://www.sweetandsavorybyshinee.com