Lemon curd cu mousse de ciocolată
Pentru 6 pahare
Timp de preparare: 2h
Dificultate: medie
Ai nevoie de
Pentru lemon curd
115 ml zeamă de lămâie
2 linguri coajă de lămâie bio
75 g zahăr
4 gălbenuşuri
60 g unt
Pentru mousse-ul de ciocolată
285 g ciocolată neagră
500 ml frişcă lichidă
250 ml lapte
5 g gelatină
Pentru decor
200 g ciocolată neagră
200 g fursecuri
Mod de preparare
Pentru lemon curd, baţi cu furculiţa ouăle cu zahărul. Pui amestecul într-o cratiţă. Adaugi zeama şi coaja de lâmăie. Aşezi cratiţa pe baie de aburi. Amesteci continuu până când compoziţia se îngroaşă. Iei cratiţa de pe foc şi încorporezi untul. Omogenizezi şi pui crema în pahare şi le dai la frigider până pregăteşti mousse-ul de ciocolată.
Hidratezi gelatina în 50 ml lapte rece. Pui laptele pe foc până devine fierbinte. Rupi ciocolata în bucăţi mici, o pui în laptele fierbinte şi amesteci până se topeşte. La final, încorporezi gelatina hidratată. Baţi frişca rece până se întăreşte. Amesteci cele două compoziţii. Pui mousse-ul de ciocolată peste lemon curd.
Topeşti ciocolata şi o pui peste cele două creme din pahare. Decorezi desertul cu fursecuri.