Macarons cu cacao

5 octombrie 2015   Mese festive

Despre macarons putem spune că sunt în vogă şi că sunt atât de rafinate încât visezi la gustul lor de multe ori. Iată o reţetă simplă şi ieftină pentru aceste prăjiturele.

Ingrediente

Pentru macarons 4 albuşuri 300 g zahăr pudră 1 linguriţă ness 100 g migdale măcinate

200 g unt

200 g zahăr pudră

50 g cacao

2 linguri nucă măcinată

esenţă de rom

Cum se prepară

Se amestecă migdalele cu zahărul şi se cerne printr-o sită. Se bate albuşul spumă cu o lingură de zahăr pudră până devin „băţoase”. Se adaugă nessul dizolvat în puţină apă şi se amestecă uşor cu o spatulă. Se presară treptat în albuş amestecul de migdale şi se amestecă uşor. ­Într-o tavă tapetată cu hârtie se toarnă cu un poş cantităţi mici din compoziţie. Se ­lasă la loc cald până se ­face o crustă deasupra. Se coc 10 minute, la foc mic. Se mixează spumă ­untul cu zahărul, se adaugă cacaua, esenţă de rom şi ­nuca măcinată. Se lipesc ­câte două macarons cu crema de cacao.

Mai multe