Macarons cu pudră de cacao
Lumea se fereşte să facă macarons. De teamă că este prea complicat procesul de preparare, iar rezultatul sub nivelul aşteptărilor. Dar nu este chiar aşa. dacă urmezi paşii simpli ai reţetei de mai jos vei obţine macarons demne de a se lui la întrecere cu unele ale unor chefi renumiţi.
Ce ai nevoie
250 g zahăr pudră 2 linguri cacao 250 g pudră de migdale 4 albuşuri medii
Pentru cremă
150 g ciocolată cu lapte
150 ml frişcă lichidă
Cum se prepară
Se topeşte ciocolata rasă în frişca lichidă, dar nu se dă în fiert şi se pune la frigider până a doua zi. Se cerne zahărul cu pudra de cacao şi se amestecă cu pudra de migdale. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează uşor ingredientele uscate, amestecând uşor.
Cu un poş, se pun într-o tavă cu hârtie de copt macarons, cu spaţiu între ele ca să nu se lipească. Se lasă 20-30 de minute la temperatura camerei ca să se usuce. Se introduc în cuptor pentru 15 minute. Se lasă să se răcească şi se desprind de pe hârtie cu o spatulă.
Se mixează crema de la frigider şi se umplu macarons. Se păstrează peste noapte într-o cutie închisă, pentru a se înmuia.
sursa foto: Shutterstock