Madlene cu glazură de lămâie

21 noiembrie 2017   Mese festive

Pufoase şi aromate, aceste madlene cu glazură de lămâie trebuie încercate alături de o ceaşcă de ceai.

De ce ai nevoie cu glazură de lămâie

3 ouă

150 g zahăr

1 praf de sare

250 g făină

1 lingură praf de copt

coaja de la 1 lămâie

11 linguri unt

9 plicuri ceai de muşeţel

Pentru glazură

150 g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură apă

Cum se prepară madlene cu glazură de lămâie

Topeşti 2 linguri de unt şi ungi formele de madlene. Presari făină şi dai formele la frigider.

Mixezi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt. Topeşti restul de unt, adaugi pliculeţele de ceai şi laşi câteva secunde. Strecori untul şi-l încorporezi în compoziţie împreună cu coaja de lămâie. Acoperi compoziţia şi o dai la frigider o oră. Torni compoziţia în forme şi coci madlenele 9-10 minute. Le laşi la răcorit.

Pentru glazură amesteci toate ingredientele până obţii o pastă. Treci madlenele prin glazură.

Sursa foto http://www.butterandtype.com

http://www.butterandtype.com

Mai multe