Medalioane de vită cu ciuperci

29 mai 2014   Mese festive

Cu acest fel de mâncare îi vei cuceri şi pe cei mai pretenţioşi musafiri. Urmăreşte indicaţiile noastre şi prepară această reţetă.

Ingrediente:

3 medalioane de vită 2 linguri ulei câteva fire de cimbru proaspăt 2 mâini de ciuperci sare piper negru 2 linguri de unt 3 cartofi 1 ou frunze de salată verde, pentru decor

Mod de preparare:

Freci medalioanele de vită cu cimbrul tocat şi amestecat cu puţin ulei, laşi 10 minute să se pătrundă, apoi asezonezi pe ambele părţi cu sare şi piper proaspăt măcinat.

Încingi o tigaie de teflon. Frigi medalioanele, pe fiecare parte, câte 2-3 minute, un pic mai mult dacă vrei o carne mai pătrunsă. Scoţi apoi medalioanele din tigaie şi le aşezi pe o farfurie.

Tai ciupercile în bucăţi mari, le sotezi în untul încins în tigaie şi le scoţi într-un vas. Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu un ou şi cu puţină sare.

Pui din compoziţia de cartof ras cu ou în tigaie, ca să obţii 3 „clătite“. Le rumeneşti pe ambele părţi, le scoţi şi le laşi pe hârtie absorbantă. Le aranjezi pe un platou: deasupra fiecăreia pui câte un medalion, o foaie de salată verde şi ornezi cu ciuperci.

Mai multe