Medalioane de vită cu ciuperci
Cu acest fel de mâncare îi vei cuceri şi pe cei mai pretenţioşi musafiri. Urmăreşte indicaţiile noastre şi prepară această reţetă.
Ingrediente:
3 medalioane de vită 2 linguri ulei câteva fire de cimbru proaspăt 2 mâini de ciuperci sare piper negru 2 linguri de unt 3 cartofi 1 ou frunze de salată verde, pentru decor
Mod de preparare:
Freci medalioanele de vită cu cimbrul tocat şi amestecat cu puţin ulei, laşi 10 minute să se pătrundă, apoi asezonezi pe ambele părţi cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Încingi o tigaie de teflon. Frigi medalioanele, pe fiecare parte, câte 2-3 minute, un pic mai mult dacă vrei o carne mai pătrunsă. Scoţi apoi medalioanele din tigaie şi le aşezi pe o farfurie.
Tai ciupercile în bucăţi mari, le sotezi în untul încins în tigaie şi le scoţi într-un vas. Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoarea mare şi îi amesteci cu un ou şi cu puţină sare.
Pui din compoziţia de cartof ras cu ou în tigaie, ca să obţii 3 „clătite“. Le rumeneşti pe ambele părţi, le scoţi şi le laşi pe hârtie absorbantă. Le aranjezi pe un platou: deasupra fiecăreia pui câte un medalion, o foaie de salată verde şi ornezi cu ciuperci.