Mere umplute cu creveți
Mere umplute cu creveți este o combinație surprinzătoare și delicioasă, potrivită pentru aperitive speciale sau un fel ușor de vară și nu numai.
Ingrediente
200 g creveți decorticați
50 g smântână
1 linguriță suc de lămâie
mărar proaspăt
4 mere mari
1 linguriță muștar Dijon
1 lingură ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Speli merele și le tai jumătăți, îndepărtând cotorul și semințele. Scoți o parte din pulpa merelor cu o linguriță, pentru a face loc umpluturii, lăsând un perete de aproximativ 1 cm grosime.
Gătești creveții în uleiul de măsline la foc mediu, 2-3 minute, până devin roz și opaci. Îi scoți din tigaie și îi lași să se răcească puțin.
Prepari umplutura: amesteci creveții cu smântâna, sucul de lămâie și muștarul. Potrivești de sare și piper după gust.
Umpli fiecare jumătate de măr cu amestecul de creveți, le așezi pe un platou și decorezi fiecare măr umplut cu frunze de mărar proaspăt.