Meringue cu rubarbă

5 mai 2016   Mese festive

O plăcintă delicioasă cu multă bezea. Ce altceva ţi-ai putea dori de la acest meringue cu rubarbă?

De ce ai nevoie pentru meringue cu rubarbă

400 g făină

250 g unt

100 g zahăr pudră

2 ouă

1 lingură apă rece

1.5 kg rubarbă

400 g zahăr

8 albuşuri

4 linguri amidon

De ce ai nevoie pentru meringue cu rubarbă

Pentru aluat, amesteci făina cu untul, zahărul pudră, ouăle şi puţină apă rece. După ce s-a omogenizat îl întinzi într-o formă de tartă tapetată, inclusiv pe margini. Dai tava la rece 30 de minute. Tai rubarba bucăţi de aproximativ 5 cm. O pui într-o tavă cu hârtie de copt şi presari deasupra jumătate din cantitatea de zahăr. Coci rubarba aproximativ 30 de minute. Scoţi aluatul din frigider, pui deasupra o foaie şi fasole. Dai tava la cuptor 15 minute, îndepărtezi fasolea şi mai ţii 10 minute la foc mic. Pui peste aluat rubarba coaptă. Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi amidonul. Torni bezeaua deasupra rubarbei şi mai ţii la cuptor 30 de minute.

Sursa foto http://thermomixbakingblogger.com

http://thermomixbakingblogger.com

Mai multe