Minirulouri cu şuncă şi caşcaval
Aperitivele unei mese festive dau întottdeauna startul festinului. Iar dacă startul este bun, atunci şi restul felurilor de mâncare va fi la fel. Ingrediente
Pentru aluat
3 ouă
250 ml lapte
350 g făină
250 ml apă minerală
1 praf de sare
ulei (pentru prăjit)
1 lingură ulei
Pentru umplutură
20 felii caşcaval
20 felii şuncă
Pentru decor
¼ ardei gras roşu
pătrunjel
Mod de preparare
Baţi ouăle cu sarea, adaugi făina, mixezi bine şi apoi, treptat, adaugi lichidele: laptele, apa minerală şi lingura de ulei. Laşi compoziţia la frigider, aproximativ 20 de minute.
Coci clătitele într-o tigaie, unsă cu puţin ulei. Poţi folosi un şerveţel sau o pană cu care să ungi tigaia cu ulei. Pui pe fiecare clătită în parte câte o felie de caşcaval şi una
de şuncă. Rulezi uşor, apoi le tai felii groase de 3 cm. Le aşezi pe un platou, una peste alta, sub formă de brăduţ.
Le serveşti reci, decorate cu cubuleţe de ardei gras roşu şi pătrunjel.
sursa foto: Shutterstock