Minirulouri cu şuncă şi caşcaval

5 decembrie 2014   Mese festive

Aperitivele unei mese festive dau întottdeauna startul festinului. Iar dacă startul este bun, atunci şi restul felurilor de mâncare va fi la fel. Ingrediente

Pentru aluat

3 ouă

250 ml lapte

350 g făină

250 ml apă minerală

1 praf de sare

ulei (pentru prăjit)

1 lingură ulei

Pentru umplutură

20 felii caşcaval

20 felii şuncă

Pentru decor

¼ ardei gras roşu

pătrunjel

Mod de preparare

Baţi ouăle cu sarea, adaugi făina, mixezi bine şi apoi, treptat, adaugi lichidele: laptele, apa minerală şi lingura de ulei. Laşi compoziţia la frigider, aproximativ 20 de minute.

Coci clătitele într-o tigaie, unsă cu puţin ulei. Poţi folosi un şerveţel sau o pană cu care să ungi tigaia cu ulei. Pui pe fiecare clătită în parte câte o felie de caşcaval şi una

de şuncă. Rulezi uşor, apoi le tai felii groase de 3 cm. Le aşezi pe un platou, una peste alta, sub formă de brăduţ.

Le serveşti reci, decorate cu cubuleţe de ardei gras roşu şi pătrunjel.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe