Minitartă cu miere, nuci şi fructe
Pregăteşte pentru tine şi invitaţii tăi aceste minitarte cu miere cu un gust foarte fin şi ademenitor.
Ingrediente
1 pachet foietaj 2 mere 2 pere 300 g miez de nucă 300 g miere
Pentru cremă
500 ml lapte
150 g zahăr
1 lămâie
3 linguri miere
3 ouă
4 linguri făină
1 fiolă esenţă de vanilie
Mod de preparare
Într-un castron se amestecă, cu telul, laptele, zahărul, mierea, ouăle, făina, coaja de lămâie şi esenţa. Aluatul de foietaj se împarte în opt bucăţi. Se îmbracă fiecare formă cu aluat, inclusiv pereţii.
Merele şi perele se curăţă de coajă şi de seminţe, se taie felii şi se stropesc cu zeamă de lămâie.
Se toarnă crema în forme peste aluat, se pun felii de mere şi pere şi miez de nucă. Se aşază formele pe o tavă şi se introduc la cuptor, la foc mic, circa 20-30 de minute. Se scot din cuptor şi se ung cu miere din abundenţă.
sursa foto: Photoland