Minitarte cu cremă de brânză şi căpşuni
Un desert simplu şi răcoritor, numai bun pentru zilele calduroase, minitartele cu cremă de brânză şi căpşuni sunt de-a dreptul delicioase.
Ingredinte
Pentru blat
250 g făină
80 g zahăr pudră
150 g unt
1 ou
½ linguriţă esenţă de vanilie
Pentru cremă
500 g cremă de brânză, la temperatura camerei
100 g zahăr
250 g smântână pentru frişcă
50 g zahăr pudră
Pentru decor
250 g căpşuni
zahăr pudră, după gust
Mod de preparare – Minitarte cu cremă de brânză şi căpşuni
Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C. Într-un bol, mixezi untul cu zahărul pudră până la omogenizare. Încorporezi oul, esenţa de vanilie şi făina trecută prin sită. Amesteci şi strângi compoziţia într-o bilă. Împarţi aluatul în 6 bucăţi şi îl aşezi în forme speciale de minitarte, presându-l uşor cu vârful degetelor.
Înţepi din loc în loc cu o furculiţă. Dai la cuptor aproximativ 15 minute, apoi laşi la răcit. Mixezi crema de brânză cu zahărul. Separat, baţi smântâna până devine pufoasă şi începe să se îngroaşe. Combini cu zahărul pudră. Încorporezi în compoziţia cu crema de brânză. Umpli minitartele cu cremă şi le dai la frigider 2-3 ore. Decorezi cu căpşuni şi le presari cu zahăr pudră.