Minitarte cu fructe
Un desert care-i va încânta pe cei mici, dar şi pe cei mari. Această reţetă este perfectă pentru o petrecere sau pentru un adevărat răsfăţ în familie.
Ingrediente:
Pentru blat: 250 g făină 200 g unt 1 ou 2 linguriţe zeamă de lămâie 2 linguri apă rece 1 praf de sare
250 ml smântână
170 g zahăr
3 linguri făină
1 ou întreg
1 gălbenuş
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 praf de sare
feliile de la 2 portocale
8 prune rupte jumătăţi
Mod de preparare:
Într-un castron amesteci făina cu sarea, adaugi untul şi frămânţi până când compoziţia devine nisipoasă. Adaugi oul bătut separat, apa şi zeama de lămâie. Frămânţi un aluat potrivit de tare şi laşi la frigider aproximativ 30 de minute. Ungi formele de minitarte cu unt şi făină, întinzi foaie de aluat, înţepi din loc în loc. Repeţi operaţiunea până termini aluatul şi dai la cuptor, încins în prealabil, pentru 15 minute. Separat mixezi smântâna cu zahărul, făina, sarea, zahărul vanilat, gălbenuşul şi oul întreg, până când obţii o cremă.
Pui câte o lingură de cremă în tarte, aşezi felii de portocală şi de prune şi dai la frigider. Serveşti rece.