Mousse de piersici, reţeta simplă
Acest desert spumos este plin de piersici savuroase. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o recomandăm şi bucură-te de un dulce cu multe fructe.
Mousse de piersici - Ingrediente
Pentru mousse
450 g piersici, descojite şi tăiate cubuleţe 2 linguri zeamă de lămâie 60 ml apă rece 1 lingură gelatină (fără arome) 70 g zahăr tos 250 ml smântână pentru frişcă
Pentru topping
1 piersică coaptă, descojită, tăiată felii subţiri
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri zahăr tos
frunze de mentă, opţional
Mousse de piersici - Mod de preparare
Pui piersicile cubuleţe într-un blender, adaugi 2 linguri de zeamă de lămâie imediat, ca să nu se oxideze şi amesteci până obţii un piure fin. Păstrezi piureul de piersici în borcanul blenderului.
Într-o cratiţă mică (nu pe foc) torni apa rece şi adaugi 1 lingură de gelatină. Laşi 5 minute să se înmoaie şi apoi încorporezi zahărul şi pui la fier, la foc mediu, amestecând până vezi că se dizolvă zahărul (1-2 minute), apoi iei de pe foc.
Adaugi compoziţia de gelatină peste piureul de fructe şi amesteci până la omogenizare. Acoperi cu un capac şi dai vasul la rece, la frigider, până când compoziţia începe să se îngroaşe, cel puţin 2 ore.
Când piureul începe să se închege, baţi smântâna până obţii o spumă tare. Încorporezi frişca în compoziţia de fructe şi amesteci până se omogenizează. Împarţi desertul în 6 vase ceramice sau pahare de sticlă şi îl păstrezi la frigider până se întăreşte.
Pentru topping, combini într-o cratiţă mică feliuţele de piersică, 2 linguri de zahăr şi 1 lingură de zeamă de lămâie. Le fierbi la foc mediu spre mare şi amesteci până se dizolvă zahărul. Laşi să dea în clocot şi apoi fierbi la foc mic 2 minute. Iei de pe foc şi laşi să se răcească complet înainte să torni sosul în fiecare recipient cu mousse de piersici. Decorezi cu frunze de mentă, dacă doreşti.
Sursa + foto: natashaskitchen.com