Musaca de carne cu cartofi. Reţetă simplă FOTO

10 mai 2016   Mese festive

Această reţetă poate nu ţi pare varianta ideală pentru a-ţi impresiona prietenii la o masă specială, dar pentru o cină obişnuită, în familie, o musaca de carne cu cartofi este de-a dreptul perfectă. Ingredientele de bază sunt cartofii, carnea tocată şi caşcavalul.

Musaca de carne cu cartofi. Reţetă simplă – Ingrediente

6 cartofi 1 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper 450 g carne tocată de porc 1-2 linguriţe ulei 3/4 linguriţă sare 1/4 linguriţă piper 1/2 linguriţă condimente uscate, după gust 1 ceapă mică, tocată 1 căţel de usturoi, mărunţit 4 linguri de unt, feliat verdeţuri tocate 5-6 roşii, feliate 230 g brânză mozzarella, rasă

Musaca de carne cu cartofi. Reţetă simplă – Mod de preparare

Încingi cuptorul. Cureţi cartofii şi îi tai felii, apoi torni apă rece peste ei şi îi laşi deoparte.

Încingi uleiul într-o tigaie, adaugi carnea tocată de porc şi ceapa tocată. Sotezi până se rumeneşte carnea, aproape 5-6 minute.

Adaugi 3/4 linguriţă sare, 1/4 linguriţă piper, condimentele tale preferate şi usturoiul, amesteci şi opreşti focul, dar laşi tigaia pe aragaz.

Scurgi bine apa în care au stat cartofii şi îi aşezi într-o tavă. Condimentezi cu 1 linguriţă sare şi 1/4 linguriţă piper, apoi îi distribui în mod egal în vasul de copt.

Pui carnea de porc peste cartofi, adaugi untul tăiat felii, apoi verdeaţă tocată, după gust, iar la final aşezi un strat de roşii tăiate felii. Presari apoi mozzarella rasă.

Acoperi tava cu folie de aluminiu şi dai la cuptor 35-40 de minute, dar verifici din când în când dacă este gata. Înfigi un cuţit ascuţit în cartofi şi dacă sunt moi, înseamnă că s-au copt. Mai laşi această musaca de carne cu cartofi încă 3-5 minute la cuptor, fără folie.

Sursa: valentinascorner.com.

Mai multe