Musaca de cartofi cu somon

12 februarie 2015   Mese festive

Cea mai bună reţetă de musaca nu este neapărat cea clasică. Deşi trebuie să recunoaştem că pe aia ne-o prepara şi bunica şi mama şi cu gustul ei ne-am obişnuit. Dar poţi încerca ceva nou, cum ar fi o musaca de cartofi cu somon, cu gust special şi deosebit de gustoasă.

Ingrediente pentru musaca de cartofi cu somon

10 cartofi potriviţi 400 g file de somon 50 ml supă de carne 50 g unt 1 lingură pesmet sare piper Pentru sos 2 ouă 2 linguri făină 150 ml smântână sare

Mod de preparare pentru musaca de cartofi cu somon

Speli bine cartofii şi îi fierbi, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Îi strecori, cureţi coaja şi îi tai felii. Separat, amesteci într-un castron cele două ouă bătute, făina, smântâna şi un praf de sare, până se obţine un sos gros.

Ungi o formă termorezistentă cu unt, tapetezi cu pesmet, aşezi două straturi de felii de cartofi, presari câte un praf de sare şi piper şi acoperi cu felii de somon. Urmează încă două straturi de cartofi, somon şi la final cartofi.

Peste toate acestea torni amestecul de ouă, făină şi smântână. Torni în tavă supa de carne şi introduci musacaua în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte musacaua de cartofi cu somon frumos pe deasupra.

sursa foto: Image Food

Mai multe