Musaca de somon cu cartofi

21 ianuarie 2016   Mese festive

Dacă n-o „furam” din bucătăria mediteraneană, trebuia s-o inventăm. Atât de bună este! Şi la cât de săţioasă este, nici nu mai e nevoie de un alt fel de mâncare.

Ingrediente (1 tavă)

10 cartofi potriviţi 400 g file de somon 50 ml supă de carne 50 g unt 1 lingură pesmet sare piper

2 ouă

2 linguri făină

150 ml smântână

sare

Preparare

Speli bine cartofii şi îi fierbi, cu tot cu coajă, în apă cu sare. Îi strecori, cureţi coaja şi îi tai felii. Separat, amesteci într-un castron cele două ouă bătute, făina, smântâna şi un praf de sare, până se obţine un sos gros.

Ungi o formă termorezistentă cu unt, tapetezi cu pesmet, aşezi două straturi de felii de cartofi, presari câte un praf de sare şi piper şi acoperi cu felii de somon. Urmează încă două straturi de cartofi, somon şi la final cartofi.

Peste toate acestea torni amestecul de ouă, făină şi smântână. Torni în tavă supa de carne şi introduci musacaua în cuptorul bine încins pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Mai multe